Bilder från Eslöv och övriga världen

Ett sista avsked i #blogg100

Idag blev jobbdagen lite kortare än vanligt. Redan vid lunchtid cyklade jag hem, bytte kläder och väntade sedan på att min syster skulle hämta mig i bil och efter att ha hämtat även mamma, for vi sedan iväg till Västra Sallerups kyrka.

För en tid sedan avled en man jag känt i hela mitt liv och det var idag dags att ta avsked av honom tillsammans med hans släkt och övriga vänner. Under begravningsceremonin var det många minnesbilder som framträdde i tankarna, alla glada och fulla av värme. När jag var liten på 1960-talet vistades jag ofta i familjens hem, åt goda kakor som hans fru bakat, lånade badkaret eftersom vi inte hade något varmvatten hemma, satt i trädgården och drack fläderblomssaft eller plockade krusbär. Jag blev tonåring och kontakten med familjen blev alltmer sporadisk. Jag flyttade norrut och sedan utomlands och vi möttes alltmer sällan, även om jag vid mina besök i Sverige oftast tittade in och minnet av mannen lekande med mina pojkar finns kvar på näthinnan. Jag återvände till min uppväxtstad och träffade familjen lite mer om än inte som i min barndom. Eftersom stan är så pass liten händer det alltsom oftast att jag stöter på bekanta när jag går ut och många gånger träffade jag på mannen när han var ute på sin cykel och alltid möttes jag av ett brett leende och vi bytte ett par ord. Nu är det ett bra tag sedan jag sist såg honom komma cyklande och det är faktiskt ända sedan i somras jag träffade honom i livet för sista gången, på ett besök i hans och hans frus hem. Lite känns det allt i samvetet att jag aldrig hälsade på under det senaste halvåret, men jag har också förstått att det inte var så bra så jag är glad att jag har de ljusa minnen av honom som jag faktiskt har. Han har levt ett rikt liv och fått uppleva mycket under sina mer än 90 år. Nu får han vila i frid.

Kista med blommor inne i kyrkan

Västra Sallerups kyrka byggdes redan på 1100-talet.

Inlägg 39 i #blogg100