Bilder från Eslöv och övriga världen

Fysikstudier i #blogg100

Jaha, jag fortsatte alltså med ett år fysikstudier efter mitt första år med bara matte. Och hur det gick? Njae, inte lika bra som matten men jag klarade godkänt i alla fall. Problemet var väl att jag inte ägnade lika mycket tid åt studierna utan i stället ägnade mig åt kårpolitik, var med och startade en ämneslärarkår, deltog i Fysikerföreningen och var också aktiv i föreningen Kvinnor och Arbete. Dessutom hade jag kvar extrajobbet på Krogen så att jag fick lite extra pengar. Förstår inte riktigt hur jag hann med allt. Hösten 1980 körde jag för första gången på en tenta, visserligen med bara en poäng, men jag hade ju inte pluggat tillräckligt.

Tisdag 9 september: Körde fast helt på fysiktalen. Var på Fysikerföreningens möte 3 till 5. Info om linjenämnden bl.a. Jag fick igenom att en från oss ska vara med i föreningens styrelse. Var och handlade sen. Träffade Monica. Räknade. Drack kaffe och började sticka vantar.

Onsdag 10 september: Blev vald till styrelsemedlem i Fysikerföreningen. Hörde på föreläsning om forskning av professorn.Stressad man. Räknade lite i skolan. Hem och handlade. Bakade bullar till Kvinnor och Arbetes möte. Cyklade till Mimerskolan och Kvinnor och Arbete. Väldigt intressant möte. Blev med i FemSocgrupp och Styrelsegrupp. Cyklade hem med några av dem. Snackade med Yvonne och Gunnar. La mig vid halv 12.

Onsdag 17 september: Vi i Fysikerföreningens styrelse möttes kl. 3 i biblioteket. Jag drog upp omtentorna och ska utreda lite om gamla kursutvärderingar. Var hemma vid halv 5. Läste fysik. Cyklade till Eva vid halv 7. Fest. Gick till Krogen vid 8. Lite folk. Mötte Lars, Per W, Sören m.fl. Snackade med Lasse i köket. Gick hem strax innan 1.

Dörr med anslag ovanför

I det här huset bodde fysikern Hans Christian Ørsted, dansken som upptäckte elektromagnetismen.

Inlägg 43 i #blogg100