Under åren jag bodde i Umeå inleddes varje termin med en idrottsdag någon gång i september. Om jag minns rätt var det studenternas idrottsförening IKSU som organiserade och man kunde välja mellan olika aktiviteter. I september 1980 valde jag och en korridorkompis att cykla ut i skogen och plocka lingon. Jag minns cykelturen som väldigt skön och avkopplande, men ändå lite svettig för höstsolen sken ordentligt den dagen. Jag hade införskaffat en riktig bärplockare, en sådan där orange med tänder som på en kratta.

Tisdag den 16 september: Var uppe 8. Vid halv 10 cyklade Gunnar och jag till Gamla Holmsundsvägen och plockade lingon. Åt sallad och drack kaffe i skogen. Fint väder och ganska mycket lingon. Fick ihop 4 liter. Var hemma igen vid 4. Rensade lingonen och frös dem. Åt med Gunnar. Räknade lite. Wille bjöd på kaffe, glass och fruktsallad. Gjorde vantarna klara. Tittade på TV. Sprättade jeans. La mig vid halv 12.

Jag på svartvitt foto

I mitt album finns ett gammalt misshandlat foto från cykelturen.

Inlägg 45 i #blogg100