Bilder från Eslöv och övriga världen

Omtenta och föreningsengagemang i #blogg100

Nej, att plugga fysik gick inte lika bra som matte och efter att ha klarat mattestudierna med VG, dvs, det högsta resultatet på universitetet, var jag rätt besviken på mig själv när fysiken inte gick så bra. I december 1980 körde jag på tentan i ellära, visserligen med bara en poäng, men det var ju inte vad jag var van vid. Fast jag var å andra sidan aktiv i åtminstone två föreningar samtidigt med studierna, vilket förstås tog en del tid. I början på december läser jag att det var möten med Kvinnor och Arbete samt med studentkåren inför bildandet av en ämneslärarkår. Jag blev senare ämneslärarkårens första sekreterare och var dessutom med i den grupp som gjorde en studenttidning för lärarstudenterna. Och så fortsatte jag jobba extra på Krogen. På den tiden måste jag ha haft en otrolig förmåga att hinna med allt.

På studentkorridoren skedde en del omflyttning och en kursare till mig flyttade in. Han hjälpte mig en del med fysiken, medan jag i min tur hjälpte andra korridorkompisar med matte. Umgänget mellan oss som bodde på Fysikgränd 1B var stort och vi gjorde väldigt mycket tillsammans.

Måndag 1 december: Tentade 9-15. Kanske jag klarade mig. Gick hem med Torgny och Svante. Fick brev från Birgitta. Bertil kom och avbröt mig i matlagningen. Mötte en del från gamla mattekursen och tog bussen till Cajsa Varg där vi åt pizza. Åkte sen till Eva och drack kaffe och åt glass. Gick hem vid halv 10. Staffan ringde.

Tisdag 2 december: Började projektarbete om norrsken med Staffan och Sture. Gick hem vid 2. Fick brev från Mats och Rut. La mig och läste och somnade. Wille kom in och väckte mig. Han bjöd på middag och jag på efterrätt. Staffan flyttade in. Tog bussen med Wille till stan och såg ”Sällskapsresan”. Rätt rolig. Gick hem. Fikade. Läste lite om norrsken.

Onsdag 3 december: Klarade inte tentan. 1 poäng under. Ska ha omtenta på kap. 11-14. 2 tal. Bra. Fortsatte jobba med norrsken. Var på seminarium till halv 5. Gick hem. Fick tillbaka 155:- på skatten. Jobbade vidare på norrskenet. Gunilla ringde. Tittade på TV. Fikade.

Tisdag 9 december: Försov mig, men var i skolan vid 9. Räknade till 3 då jag gick hem. Mamma ringde. Hon är så gott som klar med kappan. Räknade lite. Gick till Gunilla vid halv 8. Var hemma igen och hämtade brevet fåra killen som svarade på min annons när jag sökte rum. Skrev ihop lite om föreningen och om grupperna. Gick hem vid 11. Snackade med Staffan och Gunnar. La mig vid halv 1. John Lennon mördades.

Onsdag 10 december: Sov till 9 och var i skolan vid 10. Hade omtentan från 13 till ca 15. Det gick nog bra. Var sen på ämneslärarkårens sammanträde, där vi beslöt att organisera oss i basgrupper och besluta på stormöten. Kul. Var hemma vid halv 6. Räknade lite.

Skylt med Strawberry Fields

John Lennon mördades den 9 december 1980, vilket jag noterade i min kalender.
Trettio år senare befann jag mig i New York och tog den här bilden i Central Park.

Inlägg 47 i #blogg100