Nicaraguanskt kaffe från Italien, serverat i Lund

Igår läste jag på flera nyhetssidor om att Sverigedemokraterna i Alvesta vill att kommunen bara ska köpa in svensk mat och förundrades över hur urbota dumt det förslaget är. Idag verkar de tycka att åtminstone bananer och ris är ok och menar att kanske endast kött och grönsaker ska vara svenska. Nåja, det var tur det så att man kan fortsätta dricka kaffe på Alvesta kommun om nu förslaget skulle gå igenom. Ja, för kaffe skulle jag då inte klara mig utan – inte Alvesta kommun heller skulle jag tro – och så vitt jag vet kan kaffebusken inte växa i vårt klimat. Visst, i växthus går det väl bra, men jag tror inte skörden skulle bli speciellt stor.

I lördags när jag besökte Max IV i Lund, passade jag på att dricka en kopp kaffe som jag köpte av en trevlig man med en liten kaffebil. Vi bytte ett par ord och han berättade lite om kaffepåsen jag observerade i hyllan. Rättvisemärkt kaffe från San Juan del Río Coco i Nicaragua, det är minsann inte var dag man träffar på sådant kaffe. Dessutom köpte han sitt kaffe från en kaffehandlare i Florens. Jag drack en caffè macchiato som var mycket god och fick sedan ta en bild av kaffeförsäljaren. Företaget han har heter förresten Kaffe Rista och hans bil står vanligtvis vid Svedala station. Lyckostarna i Svedala har minsann gott kaffe varje dag.

Kaffeförsäljare vid sin bil

Kaffeförsäljaren var precis så här glad och trevlig som han ser ut.

Kaffepåsar

Bredvid den stora kaffepåsen från Nicaragua tror jag att det var kaffe från Etiopien.

Stängd kaffebil

När jag kom ut från anläggningen stod den lilla kaffebilen övergiven och väntade säkert på att söndagsgästerna skulle dyka upp dagen efter.

Publicerat i Skåne och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

5 Responses to Nicaraguanskt kaffe från Italien, serverat i Lund

 1. Magnus Lindgren säger:

  Tack Susanne
  Min morgon i småregnet på Svedala station blev plötsligt mycket mer uthärdig med ditt trevliga omdömme angående vårt möte på MAX LAB. Det är inte bara Svedalaborna som är lyckostar utan jag känner mig privilegierad att få träffa då otroligt många glada och positiva människor genom mitt arbete.
  Jag hoppas vi träffas igen.
  Ha en underbar sommar
  Kram Magnus

 2. Mia säger:

  När jag hörde om sd-förslaget om svensk mat var det just KAFFE jag tänkte på med detsamma! Som vanligt, en ogenomtänkt tanke från dem.

  Kaffebil, vad mysigt!

  PS! Det blev så jäktigt under mina Skåne-dagar så det blev inget besök i Eslöv… Hur länge har du din fotoutställning uppe? Men det fanns med i tankarna…

  • Susanne säger:

   Fotona hänger kvar hela sommaren tror jag. De hade ingen som kunde ställa ut i juli så det blir åtminstone juli ut.

 3. Mia säger:

  Jag hoppas de får hänga ännu längre… 🙂

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.