Skördetid

Idag skördade jag min basilika som stått och frodats på balkongen sedan i början på juni. Jag brukar köpa en liten kruka basilika och dela upp de små plantorna i två större krukor i stället för att så frön. Efter att idag ha klippt ner alla blad la jag dem i en mixer tillsammans med vitlök, pecorino romano, pinjenötter och olivolja och mixade ihop till en grön massa, pesto alltså. Den ligger nu i små burkar i min frys, förutom en burk som jag gav till min granne som tack för att hon skötte mina plantor medan jag vandrade omkring i Grövelsjön.

En cykeltur på ungefär en och en halv mil hann jag med lite senare när det blivit något svalare och upptäckte att även ute på landsbygden börjar det vara dags att skörda allehanda grödor. Bland annat de här bilderna tog jag på min cykeltur mot Ellinge.

Pilallé

Vid pileträden går tågen, men inte just nu.

Å med grönska och ljusfläck

Bråån flyter genom Ellinge och solen glittrar så vackert mellan grönskan.

Vetefält

Det ser ut som det är dags att skörda vetet.

Kornfält

Även kornet ser ut att vara fullmoget. För visst är det korn?

Skördetröska på rapsfält

Rapsen var definitivt färdig och skördetröskan gick i full fart den här söndagskvällen.

Publicerat i Eslöv och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

3 Responses to Skördetid

 1. Sven säger:

  blev ju en del härliga bilder. Har sett andra som också både stränglagt raps och de som skördat ordentligt redan. Fast i fjol vill jag minnas att många hade rapsen kvar tills den var nästintill helt svart innan de skördade. Får ta mig ut lite sent på kvällen när jag gått på semester så man kanske kan få lite solnedgång som motljus medan de skördar så man ser hur det ryker bakom tröskorna. =)

  • Susanne säger:

   Haha, bakom tröskorna! Nej, det var bredvid tröskan på sista bilden som det rök. Ut på vägen och på mig där jag stod med kameran.

   • sven säger:

    för måååååånga år sen fotade jag tröskning ute mellan Skarhult och Flyinge, lyckades då få solnedgång OCH när det rök bakom tröskorna, det hade jag tänkt hitta igen 🙂

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.