Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 2: Skymning vid Malecón

Andra dagens kväll rörde jag mig vid Malecón, hamnpromenaden längs den mexikanska golfen i norra Havanna. Havet hade dragit sig tillbaka efter stormen dagen innan, men ännu var vågorna höga och svepte in över gatan. Trafiken var nu tillåten efter att ha varit avstängd p.g.a. allt vatten som låg på gatorna.

Skymningspromenad vid Malecón är allt lite speciellt. Många kärlekspar samlas där och är man inte ett par kan man stöta på någon som vill bli ens andra halva. Under den lilla stund jag med min kamera gick där hann jag råka ut för två försök att ragga upp mig, inte något jag är speciellt van vid. Först av en finsk turist som tydligen trodde jag pratade hans språk vilket jag inte gör trots en finsk mamma. Därefter av en kuban som inte verkade nöjd när jag bara ville diskutera den politiska situationen och hur man lever på Kuba. Nåja, det var trevligt att prata med honom trots allt och han var inte påstridig. Vi skiljdes med en liten kindpuss när jag gick upp till hotellet. De här fotona visar lite av vad som passerade under den korta skymningstimmen. Nåja, det var nog bara en halvtimme och så blev det kolmörkt.

Solnedgång vid Malecón

Visst är väl lyktstolparna vackra? Den blå byggnaden är mitt hotell.

Bil på Malecón

En inte alldeles ny bil på Malecón.

Vågor slår över hamnkanten

Ännu gick vågorna så här höga.

Tvåvånings turistbuss

Även Havanna har de så internationella turistbussarna.

Fotograf i vågorna

Jag hoppas hans kamera klarade sig utan vattenskador.