Dag 3: Catedral de San Cristóbal de Habana

I slutet på 1700-talet stod Havannas katedral klar. Den fick först namnet Catedral de la Virgen María de la Inmaculada Concepción men bara efter mindre än tio år döptes den om till Catedral de San Cristóbal de Habana. Det påstås att Christofer Columbus’ reliker finns bevarade i kyrkan. När påven Johannes Paulus II besökte Havanna 1998 var det till den här kyrkan han kom för att predika. Ytterligare två påvebesök har skett därefter: Benedictus XVI 2012 och nuvarande påven Franciscus 2015. Inför varje påvebesök har flera hundra eller ännu fler fångar fått amnesti och släppts, senast 3 500.

På eftermiddagen den tredje dagen passerade jag katedralen och gick in och tittade – och fotograferade. När jag gick ut igen mötte jag en man som undrade om jag ville gå upp i klocktornet bredvid kyrkan. Förstås ville jag det och tog mig uppför en smal spiraltrappa och ett par trätrappor förbi de stora kyrkklockorna som tack och lov inte ringde just då. Trapporna var lite rangliga och det gick inte att mötas i dem. Upp kom jag och belönades med en fin utsikt. Strax efter mig kom två amerikanska turister som verkade lite andfådda och smått skakiga. En av dem berättade att han hade svindelkänslor.

Inuti katedralen

Jag har nog sett vackrare kyrkbyggnader, men ok, ful är den ju inte förstås.

Utsikt från klocktornet

Från klocktornet ser man havet och Los Morros på andra sidan sundet.

Publicerat i Havanna 2017 och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Dag 3: Catedral de San Cristóbal de Habana

  1. Sven säger:

    blev du inte lite fundersam när mannen frågade om du ville följa med upp i klocktornet? 🙂 Bra utsikt hade du ju verkligen där.

  2. Åh så fina bilder du visar! Kollar alla dina inlägg och drömmer mig tillbaka!

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.