Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 3: Morgonljus i Havanna

Det går långsamt framåt med min reseberättelse och inte förrän nu kommer jag till den tredje dagen, och endast till morgonen, onsdagen den 25 januari. Jag var ju ute och upptäckte staden i stort sett varje dag och promenerade mellan en och två mil dagligen i den sköna värmen så det blir mycket att berätta och jag hoppas du hänger med i min berättelse. Ja, jag vet att jag har åtminstone två mycket intresserade läsare: Violen som var i Havanna i november och fotokompisen Sven, som ofta tittar in här.

Nästan alla morgnar var jag uppe innan solen gick upp strax före klockan sju. Tidsskillnaden är sex timmar efter svensk tid så det var inga problem att gå upp tidigt i Havanna, jag som oftast sover så länge jag kan hemma i Sverige. Jag hade balkong på hotellet och tog med mig kameran ut och studerade soluppgången och hur staden vaknade till liv. På bara ett par minuter var solen uppe och lyste för fullt.

Det var sällan alldeles tyst ute och eftersom det fanns stora glipor vid fönstren så hördes gatuljuden tydligt in till hotellrummet. Jag brukar ha med mig öronproppar när jag är ute och reser, men använde dem faktiskt aldrig trots alla ljud utifrån. Jag var helt enkelt så trött efter alla promenader och intryck att jag sov utan problem. Ja, undantaget några nätter, vilka jag kommer till senare.

Soluppgång

En liten månskiva syntes när solen gick upp.

Gammal bil och gatuljus

Tidigt på morgonen var gatuljusen ännu tända.