Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 3: Skolelever i Havanna

Förmiddagen den tredje dagen strövade jag österut på Malecón och vek sedan av söderut till Plaza 13 de Marzo. Något pågick men jag kunde inte reda ut vad, för ett par skolklasser med lärare hade samlats på den breda platsen mellan de två gatorna Agramonte och Misiones. Lärarna försökte få eleverna att stå stilla åt ett och samma håll och i kör framföra en text som jag hade svårt att uppfatta. Jag satte mig på en bänk i skuggan och försökte följa med och studerade hur eleverna hade väldigt svårt att stå stilla och lärarna till slut blev ganska arga och röt till. Och så tänkte jag att elever är då likadana i alla delar av världen och har lika många myror i kroppen överallt och svårt för att stå eller sitta stilla.

Uniformerade skolelever

De försökte verkligen stå stilla i halvskuggan och deklamera men ville egentligen skutta runt.

Fyra uniformsklädda skolelever

Att stå stilla bredvid varandra utan att prata fungerar ju inte.