Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 3: Vilande kubaner

Vart man än promenerar i Havanna finns det människor som sitter ner någonstans: på muren mot havet vid Malecón, på gamla och trasiga bänkar i parkerna, på nyare bänkar, på uteserveringen, på stolen vid parkeringen eller helt enkelt på trappen utanför hemmet. Även jag satte mig ner många gånger på mina promenader, mest på bänkar men även på stenmurar i skuggan. Ibland satt jag kvar över en timme och studerade folklivet med min kamera, ibland bara en liten stund för att äta något jag köpt vid något hål i väggen eller vid någon matkärra som cirkulerade runt.

Parkeringsvakt på stol i skuggan

Jag förstod aldrig hur det fungerade med dessa parkeringsvakter som fanns lite överallt. Att sitta i skuggan är nödvändigt.

Kvinna utanför sitt hem

Även de som har svårt för att gå måste ju ut och titta på folklivet.