Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 5: Coppelia

I stadsdelen Vedado ligger en populär glassbar: Coppelia. Jag hade hört talas om den långt innan tankarna på att resa till Cuba fanns och ville förstås besöka den. Eftersom den var så känd var jag beredd på långa köer, som till så mycket annat i Havanna. Visst var det lång kö, men jag blev hänvisad till en annan del av Coppelia och behövde inte alls stå i kö bland kubanerna. Lite snopet var det allt, för dit jag fick gå för att köpa mig den berömda glassen fanns det knappt en människa. Den delen var endast för turister, som kunde betala med den parallella valutan, peso convertible, eller CUC. (I ett tidigare inlägg förklarade jag lite om valutorna.) Glassen kostade ungefär som i Sverige men var inte speciellt god. Den innehöll isbitar, vilket jag antar var för att det inte var så stor omsättning på den.

Stor skylt med Coppelia

Till höger om skylten går kubanerna och till vänster turisterna.

Kubaner på väg ut från Coppelia

I byggnaden ligger den del där kubanerna köper glass.