Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 5: Något långsammare fordon och #blogg100

Idag satte blogg100 igång, en utmaning att blogga hundra dagar i rad. Fredrik Wass ligger bakom initiativet som har pågått flera år i rad. Jag har försökt delta varje år utom det första, men inte lyckats fullfölja mer än ett år. Förra året t.ex. började jag berätta om min uppväxt och hade letat upp mina gamla dagböcker och foton för att skriva ner valda delar i blogginlägg. Med det tog slut efter ett tag. Jag fastnade helt enkelt i gamla minnen och sedan kom annat emellan och tiden räckte inte till.

I år är det meningen att temat för hela blogg100 ska vara yttrandefrihet, rätten att yttra sig fritt och mötas av respekt utan att nedsättande ord. Då kanske det passar bra att jag fortsätter skildra mina upplevelser från min resa till Kuba, ett land där det inte är riktigt lika lätt att yttra sig fritt. Mer om mina tankar om detta kommer senare. Nu till några andra fordon jag fångade vid Malecón med min kamera den femte dagen i Havanna.

Gul buss

De gamla bussarna i Havanna håller på att bytas ut mot moderna kinesiska bussar. Den här gamla går dock ännu. De kallas guagua.

Häst och vagn

Inte går det speciellt fort med häst och vagn, men det går framåt i alla fall.

Gul cocotaxi

De här små roliga fordonen kallas cocotaxi och syns överallt. Plats finns för två passagerare.

Inlägg 1 i #blogg100