Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 8 i Havanna fick jag åter syn på Che, #blogg100

Revolutionshjälten Ernesto Che Guevara syns på många platser i Havanna, ja, säkert överallt på Kuba, men jag var ju inte överallt. Här såg jag honom i en lite sliten upplaga sitta fastklistrad på fasaden under fönstren och spana ut mellan bilarna. Förresten, ser du att registreringsskyltarna har olika bokstäver? Vad jag fick förklarat för mig är att bokstaven anger hur bilen är ägd. Ett P innebär att bilen är privatägd och ett T att den är en regeringsbil. Det finns också B som innebär att den är en statlig bil men används av en privatperson med någon slags licens som jag inte riktigt förstod mig på. Och fråga mig inte vad bokstäverna är förkortning för. P för privado, men de övriga får jag inte ihop. Strax före den ensamma bokstaven står det CUBA. Den blå färgen anger också att bilen är statlig.

Väggmålning av Che och två bilar

Inlägg 18 i #blogg100