Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 8 i Havanna gick vågorna åter höga vid Malecón, #blogg100

Solen fortsätter skina här i södra Sverige och vårvärmen har kommit ordentligt. Måtte den stanna för det är ju så mycket trevligare att åter uppleva det så livgivande ljuset efter den kalla och mörka vintern. Och så fryser jag inte så mycket heller.

En enda natt frös jag i Havanna och det var just den som föregick den åttonde dagen. Regnet hade ju strilat ner hela dagen dessförinnan och temperaturen hade sjunkit så att jag fick ta sängöverkastet på mig förutom endast det vanliga lakanet. Frös gjorde jag och funderade på om jag skulle plocka fram den tjocka tröjan jag rest i, men innan jag hade funderat färdigt somnade jag om. Lyckligtvis återvände solen den åttonde dagen så jag kunde fortsätta njuta av den härliga värmen. Med min kamera strosade jag den här dagen österut längs Malecón och tog bl.a. de här bilderna av havsvågorna som var lite oroliga och ville stänka ner mig. De lyckades inte speciellt bra, men jag såg andra som blev rätt ordentligt nedstänkta.

Vågor slår upp över Malecón

Den höga blå byggnaden till vänster är hotellet jag bodde på.

Vågor slår upp över Malecón

Längst bort syns El Castillo del Morro, fästningen som skulle skydda Havanna, men ändå intogs av engelsmännen 1762.

Inlägg 11 i #blogg100