Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 9 i Havanna hittade jag ett köpcentrum, #blogg100

På hotellet i Havanna åt jag varje morgon frukost från en stor buffé. Nåja, nästan varje morgon, eftersom jag var magsjuk några dagar. När jag beställde resan fick jag beskedet att det bara skulle serveras en enkel frukost så jag blev glatt överraskad när jag såg allt som serverades på morgonen. Fruktjuicer av olika slag, kaffe eller te, varma smårätter, färsk frukt, bröd (som visserligen inte var lika färskt varje morgon), söta bakverk, ost, korv, grönsaker och så kunde man ställa sig i en kö och få en alldeles nylagad omelett med grönsaker, ost eller skinka i. Mums, vad gott det var.

Alla andra mål åt jag ute någonstans och handlade även i små butiker jag hittade. Nära hotellet låg en av dessa och som sålde vatten i stora och små plastflaskor, något jag bunkrade upp ganska snabbt. En dag kom det in en stor leverans av juiceförpackningar, både små och stora. Jag hade tur som befann mig där precis då och fick tag på några små förpackningar med fruktjuice för nästa dag var de slut. Som turist var jag tvungen att ställa mig i en separat kö för att betala med CUC, den konvertibla peson och det blev lite dyrare än för en kuban, men det hade jag ju råd med. Mycket av det jag såg i butiken var som att förflyttas tillbaka till åren i Nicaragua, där det ibland var brist på en del varor och de kom in och tog slut nästan med en gång. Förmodligen har situationen förändrats till det bättre nu.

Den här dagen gick jag en lång promenad till de sydvästra delarna av Havanna och passerade det enda köpcentrum jag såg i Havanna. Det ligger någonstans på den långa Avenida Salvador Allende. Jag gick in, tog några foton och gick ut igen. Det var ju inte för att handla på något köpcentrum jag åkte till Havanna.

Köpcentrum inifrån

Inlägg 28 i #blogg100