Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 10 i Havanna besökte jag ett arabiskt museum som inte fick vara museum, #blogg100

Det är långfredag och konstrundorna är i full gång i Skåne. Ja, kanske i övriga Sverige också, jag har inte så bra koll på dem. Igår var jag på vernissage i Lund där en fotokompis deltar i en samlingsutställning vid namn Kvinnans alla former. Keramikern Maria Thorlund driver galleriet som under femton dagar visar underfundig keramik, akvareller, olja och foto.

I Havanna tittade jag också på konst och gick t.ex. in i ett hus där en vakt förklarade för mig att detta var inte ett museum och att det därför var gratis att komma in och titta på föremålen som stod utställda. Utställningen ägs av staten men får också stöd av den arabiska befolkningen i Havanna. Flera av föremålen är skänkta av Kuwait. Och museet som inte är ett museum heter Casa de los Arabes, dvs. Arabernas hus.

Entrén fotograferad inifrån

Vakten du ser hejdade mig när jag gick förbi och fick mig att gå in.

Dekorerad trappa

Sådana här kakelplattorna finns i många hus i Havanna.

Skåp i olika sorters ädelträ

Det vackra skåpet är betydligt mer välhållet än den vägg det står vid.

Närbild på skåpets trädetaljer

Visst är väl det vackra handgjorda skåpets detaljer utsökta?

Inlägg 45 i #blogg100