Överallt där jag gick syntes poliser vaka över människorna. I gathörnen stod de ofta två och två och småpratade medan de hade blickarna på dem som passerade. Åsynen av poliserna gjorde mig i början lugn och jag kände att ingen skulle försöka stjäla kameran eller väskan från mig utan att poliserna hade lagt sig i. Jag fick också hjälp av dem att hitta rätt någon gång när kartan jag laddat ner på mobilen inte stämde med verkligheten. Så småningom fick jag dock en annan känsla, speciellt efter att ha pratat med en kuban som bad mig att, om poliserna frågade mig om han störde mig, säga att jag faktiskt ville prata med honom, och inte sätta dit honom. Han var helt enkelt rädd. Övervakning har minst två sidor, det inser jag förstås. Visst finns det en del kubaner som vill utnyttja turister för att tjäna lite extra, men jag tyckte att de allra flesta var väldigt vänliga och hjälpsamma utan tanke på egen vinning.

Poliser i gathörn

Gatan som leder från Plaza de San Francisco heter Amargura, vilket betyder bitterhet.

Inlägg 48 i #blogg100