Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 9 i Havanna besökte jag Necrópolis, #blogg100

Necrópolis de Cristóbal Colón är en enorm kyrkogård på nästan 60 hektar, uppbyggd med numrerade gator i ett rätlinjigt mönster. Många gravar är vackert dekorerade med skulpturer, foton och minnesskrifter. Man skulle kunna gå runt här i flera timmar och ändå inte hinna se allt vackert. Jag letade mig fram till fots men råkade ta fel väg in, dvs den entré som är avsedd för kubaner. Turister måste gå den stora entrén som du ser i den tredje bilden och där man betalar för att komma in. Den entrén låg ett par kilometer ifrån där jag kom och jag hade ingen lust att promenera ännu längre bort för att komma rätt. Men jag hade tur. Eftersom jag var osäker på vägen frågade jag en kvinna jag träffade på och hon berättade att jag egentligen var tvungen att gå runt i stort sett hela kyrkogården, men hon hjälpte mig genom att kalla på en vakt som lät mig komma in den ”kubanska” vägen.

Det gula kapellet i den norra delen

Kapellet här kändes lite som centrum och här körde även turistbussar förbi.

Vita gravar

Jag såg en uppgift om att det finns nästan tre miljoner personer begravda här.

Ingångsporten

Genom den här porten var det meningen att turister skulle gå in och betala fem pesos convertibles, ca 50 kr. Jag gick ut här i stället.

Inlägg 40 i #blogg100