Dag 9 i Havanna gick jag till en stor kyrkogård, #blogg100

I kväll sitter jag framför TV:n och följer nyheterna och försöker ta in händelserna på Drottninggatan i Stockholm, men kan inte riktigt förstå. Det känns lite som den där dagen för drygt 31 år sedan då en annan tragisk händelse ägde rum i centrala Stockholm. Då, den 28 februari 1986, stängdes aldrig gatorna av och polisen och myndigheterna stod nog ganska handfallna. Idag är det annorlunda och man verkar vara mer förberedda. Stockholm stängdes och kollektivtrafiken slutade gå. Just nu säger man på nyheterna att fyra personer dog efter att den stulna lastbilen gjort sin vansinnesfärd på gågatan i Stockholm där intet ont anande människor trängdes den här fredagseftermiddagen. Jag kan nästan se framför mig hur lastbilen plöjer fram och människor vräks ner eller försöker fly på den ganska fyllda gatan.

Jag lämnar för ett ögonblick Stockholm och vänder tillbaka till Havanna den dagen då jag gick till den enormt stora kyrkogården. Idag känns det ledsamt och jag tycker det passar bra med den här lite sorgliga skulpturen jag såg vid en grav.

Skulptur av kvinna som sörjer

Inlägg 38 i #blogg100

Publicerat i Havanna 2017 och taggad , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Dag 9 i Havanna gick jag till en stor kyrkogård, #blogg100

  1. Sven säger:

    bra fokus och DoF i bilden. Var det inte lite underligt att fota på kyrkogården? Jag har provat att fota på kyrkogården här i stan men tyckte jag fick en unken/underlig känsla så jag tog inte mer än ett par bilder och försvann sedan från kyrkogården.

    • Susanne säger:

      Nej, inte alls konstigt. Det var fler turister med kameror som gick runt här. Vår egen kyrkogård har jag också varit och plåtat i och hade inga problem med det.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.