Dag 9 i Havanna gick jag upp till José Martí, #blogg100

Det blev en lång promenad för att komma fram till den gigantiska revolutionsplatsen sydväst om mitt hotell. Vid revolutionsplatsen syns på långt håll det 109 meter höga minnesmonumentet tillägnat nationalhjälten José Martí som står staty framför. Monumentet i marmor från Isla de la Juventud stod klart året före revolutionen, dvs 1958. Jag gick uppför trapporna till platsen där statyn står men åkte aldrig upp i det stjärnformade tornet. Jag hade inte läst på ordentligt och gick bara förbi entrén till monumentet. Nu efteråt ångrar jag mig förstås för jag kan tänka mig att utsikten uppifrån är fantastisk. Nåja, jag får väl åka tillbaka till Havanna en annan gång.

För att få gå uppför trapporna betalade jag en peso convertible, ca tio kronor. Jag såg hur damerna som tog betalt hade fullt sjå med att se till så att turisterna inte gick upp en annan väg. Platsen vid foten av statyn är även den väldigt stor och jag gick runt där säkert mer än en timme och försökte få bra bilder på utsikt och monument. Det var inte det lättaste. Här ser du i alla fall tre av de bilder jag tog.

Trappan upp mot statyn

Det blev några trappsteg att gå.

Utsikt ner mot revolutionsplatsen

Försök föreställa dig den här enorma platsen fylld av människor under Fidel Castros långa tal.

Bakom statyn av José Martí

Tre nationalhjältar i samma bild: Che Guevara, José Martí och Camilo Cienfuegos.

Inlägg 34 i #blogg100

Publicerat i Havanna 2017 och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Dag 9 i Havanna gick jag upp till José Martí, #blogg100

  1. Sven säger:

    nu är jag förvånad! var du INTE ordentligt påläst? det trodde jag inte om dig, trodde du hade full koll på sånt här, Susanne. Förstår att du ångrar att du inte tog hissen upp till toppen, kan tänka mig att det var en underbar utsikt därifrån.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.