Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 11 i Havanna fotograferade jag hotellrummet, #blogg100

Ibland får jag för mig att fotografera hotellrum jag bor på och så blev det en av de sista dagarna i Havanna. Hotellet heter Deauville och har adressen Calle Galiano Nr 1 e/San Lázaro och ligger vid hamnpromenaden Malecón. Jag har visat hur byggnaden ser ut i ett tidigare inlägg, en fjorton våningar hög, blå byggnad med en pool på sjätte våningen. Jag bodde på tredje.

En enda hiss fanns för hotellgästerna och den var väldigt ofta trasig. Då brukade gästerna i stället smita in i personalhissen. Om den fungerade förstås. Det hände att den också var trasig och då var det bara trapporna som fungerade. Jag valde oftast dem ändå eftersom jag bara skulle tre våningar upp, undantaget de gånger jag hade resväskan med.

I foajén fanns en bar där man fick lov att röka, vilket gjorde att jag undvek den. Dock satt jag där tidigt på morgonen för att komma åt internet, vilket var svårt vid andra tillfällen. Då var det å andra sidan inte många rökare där. På nedre plan fanns också en matsal där jag åt en mycket bra frukost varje morgon. Nåja, inte den morgon efter att ha varit sjuk hela natten. Kön till frukosten var lång och personalen gjorde allt den kunde för att få gästerna att äta så snabbt som möjligt. Varje morgon blev vi också underhållna av några musiker.

Mitt rum då? Ja, det var faktiskt två rum. I första bilden ser du dörren mot korridoren och tv-apparaten jag ibland tittade på, sittande på en av stolarna. Till höger syns gardinerna som skyler dörren ut mot balkongen. Från detta rum går man sedan in till det rum jag sov i, det som visas i den andra bilden. Sängen är stor med en ganska vinglig huvudända som jag knappt vågade röra. In i ena hörnan av rummet hade man borrat upp ett hål för att sätta in luftkonditioneringen. Dock hade man inte sett till att få det tätt runt om så egentligen undrar vilken effekt apparaten hade. Jag använde den inte och hade nog föredragit en fläkt för att svalka mig. Bakom gardinen finns också här en dörr mot balkongen. Stora springor fanns runt dörren. Längst in till vänster ligger toaletten med dusch och handfat. Dörren går inte att öppna mer än så mycket som du ser på bilden så en person med lite större mage hade inte klarat att ta sig in. Dörren till höger går in till en liten klädkammare. En dag hittade jag en död kackerlacka där inne.

Första hotellrummet

Det kostade extra att använda kylskåpet och jag hade inget behov av det. Elspänningen är 110 volt.

Andra hotellrummet

Varje morgon la jag en peso på sängen till städerskan. Samma oskrivna regel som i USA.

Inlägg 66 i #blogg100