Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 11 i Havanna gick en dam förbi med en plastkasse, #blogg100

Idag har jag diskuterat digitalisering i stort sett hela dagen. Det verkar vara inne att prata om det nu, åtminstone i kommunal sektor där jag jobbar. Och visst behöver många kommuner satsa mer på att använda de digitala systemen på ett effektivt sätt och inte låta information skifta mellan att vara analog och digital. Man tappar lätt något på vägen när den skiftar format.

Det blev också diskussion på annat sätt när Jonas Söderström i eftermiddags höll en föreläsning om användbarheten i våra digitala verksamhetssystem. Hur fungerar alla system tillsammans? Hur är gränssnitten anpassade till användaren och massor av annat viktigt. I sin bok Jävla skitsystem, som nu kommit i ny uppdaterad upplaga, beskriver han hur dåligt anpassade system bidrar till stora arbetsmiljöproblem men visar också på hur de kan undvikas.

Nåja, åter till min långa, långa fotoföljetong från min Kubaresa. På Kuba börjar digitaliseringen ju också ta fart, speciellt sedan Google nu satsat på Kuba och satt upp servrar så att kubanerna lättare kan nå internet. Långt ifrån digitalt är det motiv du ser på kvällens bild. När den här bilen började köra hade väl inte ens ENIAC satts ihop. Det jag däremot såg när jag tog bilden var ju egentligen något helt annat, som du kanske förstår.

Kvinna med plastkasse från H&M och veteranbil i bakgrunden

Inlägg 65 i #blogg100