Bilder från Eslöv och övriga världen

Dag 12 i Havanna tittade jag ut från en balkong, #blogg100

Under två dagar har jag pendlat till Köpenhamn och är glad över att ha sluppit id-kontrollerna på Kastrup som precis avskaffats. I Hyllie är de dock kvar så åker du över till grannlandet så glöm för allt i världen inte legitimationen. Det hade en tjej gjort natten mot lördagen, men hon hade sådan tur att gränspolisen hade en bra dag (nåja natt) och släppte iväg henne.

I Köpenhamn har jag under två intensiva dagar ägnat mig åt fotografering tillsammans med andra fotografer, mer eller mindre bekanta. Jag fick återupptäcka ett Köpenhamn som förändrats mycket under de senaste åren. Hela hamnområdet har fyllts av nya och intressanta byggnader, man har satsat på cykelstråk och gångbanor. Många av de gator vi gått på är helt bilfria och vi fick i stället se upp för alla cyklar som passerade i en strid ström. Det märks verkligen att Köpenhamn är en modern cykelstad. Många foton har hamnat på minneskortet, god mat har intagits, vin och öl har inmundigats, glada skratt har ljudit, nya kontakter har knutits, solen har värmt och bränt oss (lördagen), regnet har droppat lite smått (söndagen) och saxofoner, gitarr, bas och piano har ljudit. Det har helt enkelt varit två väldigt givande dagar.

Åter till Havanna och den tolfte dagen i staden, då jag på förmiddagen ställde mig på balkongen till hotellet med kameran i hand. I den andra bilden ser du hur en man rotar i de stora sopkärlen utanför hotellet. Jag fick senare reda på att många kubaner samlar ihop plastflaskor som de sedan lämnar in till återvinning och får en slant för. En liten extrainkomst helt enkelt.

Balkongen utanför mitt hotellrum Man vid två stora sopkärl En grön och en röd bil, uppifrån

Inlägg 68 i #blogg100