Den sorte diamant

I slutet på maj var jag iväg till vår närmaste huvudstad Köpenhamn och deltog i gruppen Attackfotos fototräff för första gången. Vi strövade runt med våra kameror och fotograferade arkitektur, människor och varandra. Ännu har jag inte publicerat några foton från tillfället, men nu kommer några på en väldigt speciell byggnad. Den heter Den sorte diamant, dvs. Den svarta diamanten, och inhyser bl.a. det kungliga biblioteket. Just nu har Marina Abramović en utställning i byggnaden. Även på Louisiana utanför Hellerup, söder om Helsingør visas hennes verk. Senare i sommar har jag tänkt ta mig dit.

Båt i förgrunden och byggnaden i bakgrunden Den sorte diamant bakom orange galler Närbild på passagen i den sorte diamant

Publicerat i Danmark och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Den sorte diamant

  1. Sven säger:

    Nä men där ser man, jag var också där i samma veva och med samma gäng *hehe*

  2. Mycket snack om fru Abramovic. Är hon så fantastisk?????? Eller bara ”svår” och ”fin”?

    • Susanne säger:

      Vet inte än, men när jag varit på Louisiana, kan jag kanske uttrycka någon åsikt. Vet i alla fall att jag gillar konst som är lite annorlunda och skiljer sig från mängden och sådant verkar hon göra.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.