Anderssons i Eslöv

På Föreningstorget, vid det gamla polishuset som inte längre är polishus, ligger en gammal korvkiosk. Ja, egentligen är det ju inte längre någon korvkiosk som det var när jag var ung, utan ett snabbmatställe med all möjlig snabb mat. Den gamla korvkiosken hette från början Anderssons efter sin ägare, men som du förstår så är det inte längre Andersson som äger detta hus längre. Därav kan man dra slutsatsen att den som på min bild skottar snö vid den gamla korvkiosken inte heller heter Andersson. Han fastnade trots detta på mitt foto.

En man skottar snö framför Anderssons korvkiosk

Publicerat i Eslöv och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Anderssons i Eslöv

 1. Sven säger:

  Hette inte den där lilla kiosken som låg lite närmre Västerlånggatan (typ rakt framför där denna är idag)? Kommer bara ihåg att där låg en liten kiosk på 70-talet.

  • Susanne säger:

   På 1970-talet låg Anderssons i det sydöstra hörnet av Föreningstorget. Var där ibland och köpte korv, för på den tiden var det bara korv med eller mos han sålde.

   • Sven säger:

    det var väl ”korva-Helge” som hade den eller? Men det fanns en liten kiolla nere vid ”stora vägen”, tror de som drev den hette Anderbergs eller ngt sådant.

    • Susanne säger:

     Nej, Korva-Helge höll till på Repslagaregatan, alldeles vid korsningen mot Norregatan, mot nuvarande bibliotekets vägg. Där hängde jag en del i tonåren. Vilken är ”stora vägen”? Anderssons har alltid funnits på Föreningstorget. Anderbergs har jag aldrig hört talas om.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.