Kulturfabriken i Stockamöllan

Igår kväll var jag iväg till Stockamöllan i jobbet. Stockamöllan är centrum i det som kallas Mölleriket, där möllorna, dvs. väderkvarnarna vattenkvarnarna, är talrika. Byn ligger alldeles invid Rönne å som sträcker sig från Ringsjön och rinner ut i Skälderviken vid Ängelholm. På andra sidan ån ligger grannkommunen Höör. Trakten är väldigt vacker och naturskön och tar man sig lite längre norrut hamnar man i Söderåsens nationalpark. I Stockamöllan låg förr en stor träindustri och i en av de gamla fabrikslokalerna håller Möllerikeföreningen hus, i den här byggnaden som heter Kulturfabriken. Visst är den vacker, den gamla tegelbyggnaden?

Kulturfabrikens fasad

Mittenpartiet av byggnaden.

Den blå entrédörren till Kulturfabriken.

Visst är den blå entrédörren vacker?

Publicerat i Fönster och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

6 Responses to Kulturfabriken i Stockamöllan

 1. Sven säger:

  Kanske en ny utmaning, istället för fönster så blir det dörrar av olika slag 😉 Får väl erkänna att man är väldigt dålig på att stanna till i Stockamöllan och vandra runt och fota i miljöerna där, så man går säkert misste om många motiv.

  • Susanne säger:

   Nä, nä, nä, utmaningar håller jag mig numera ifrån. De tar alldeles för mycket tid i anspråk och sådant är numera en bristvara. 🙂

   Stockamöllan är säkert värt ett ingående besök – på sommaren. Ska vi ta en fototur dit någon gång? 😉

 2. Carl-Gunnar säger:

  Jättefina bilder från en by man oftast bara passerar! Fantastiskt med bågen över dörren där tydligen mecenaternas namn står? Gjuten? Har också upptäckt hissbommen på översta våningen. Sådana ser man i Holland bla.
  Hälsningar CG

 3. Carl-Gunnar säger:

  Hej, berömde dina fina bilder men mina kommentarer försvann… kanske?

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.