Stenbocksstenen i Stockamöllan

På en kort promenads avstånd från Stockamöllan kommer man till en plats där en minnessten står vid kanten mot Rönne å. Det är Stenbocksstenen som står så fint där, men som tyvärr blivit bestulen på den plakett som berättar varför den står där. Den stals någon gång på hösten 2017, i alla fall enligt vad Skånska Dagbladet uppger. Stenbocksstenen restes tidigt 1900-tal av familjen Sonesson som ägde fabriken vid kvarnen. Det man vill minnas är att Magnus Stenbock år 1710 vadade över Rönne å med sin armé på väg till Helsingborg för att bekämpa danskarna.

Stenbocksstenen

Publicerat i Eslöv och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Stenbocksstenen i Stockamöllan

 1. Sven säger:

  oj, där har jag inte varit på väldigt länge och fotat. hur ser det ut i de trakterna idag?

  • Susanne säger:

   Så du har varit där. Det var första gången för mig och väldigt regnigt och disigt och på väg att bli mörkt så jag såg inte speciellt mycket på den korta promenaden.

 2. Lars säger:

  En av mina favoritplatser då det gäller att ”dofta sig fram” i ramslökens backe. Även en mängd Sankt Pers nycklar blommade här för måååååånga år sedan.

  / Lars

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.