Midsommar i Grövelsjöfjällen

För fjärde året i följd åkte jag med vänner till norra Dalarna för att vandra i våra sydligaste fjäll vid Grövelsjön, på gränsen mot Norge. Den här gången blev det tåg och buss uppåt landet, med en natt i Göteborg innan vidare färd mot slutmålet.

På självaste midsommarafton gjorde vi, tretton vänner, vår första vandring tillsammans. Den gick mot Olån och Silverfallet där snön ännu inte smält, totalt nästan femton kilometer. På eftermiddagen nådde vi Grövelsjöns fjällstation där midsommarfirandet just inleddes med musik och dans runt midsommarstången i solen med de fläckvis snöklädda fjällen i bakgrunden.

Musiker med kransar i håret. Midsommarstången med fjällen i bakgrunden

Publicerat i Grövelsjön 2019 och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Midsommar i Grövelsjöfjällen

  1. Sven Larsson säger:

    välkommen hem till de sydligare breddgraderna =) Ni ser ut att ha haft fint väder där på midsommar i alla fall, här nere blev det vanligt väder, ömsom regn och omsom mindre regn 🙂

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.