Bilder från Eslöv och övriga världen

Pridetider i Helsingborg – och Malmö

Sista dagen i juni, alltså förra månaden, for jag med fotokompisen Sven till Helsingborg för att fotografera stadens prideparad. Innan avmarsch samlades man i Stadsparken för att därefter gå i en lång u-sväng bortåt Kärnan och förbi Knutpunkten. Inte förrän strax innan paraden skulle starta var folk på plats.

I morgon är det dags för nästa prideparad, den tredje största i Sverige i Sveriges tredje största stad Malmö. Den paraden brukar vara väldigt festlig och glad och full av intressanta människor som glatt ställer upp framför kameran.

Prideflaggor längs gatan

Nedanför Kärnan, mot havet till, vajade prideflaggorna stolt.

Trumslagare med prideflaggor

I paraden deltog ett trummande band som livade upp stämningen rejält.

Prideflaggor i täten

Täten på paraden passerar Knutpunkten.