Storgatan – det är där det händer

Under de senaste åren har det byggts mycket nytt i min lilla stad. Byggandet fortsätter men det rivs också en del gammalt. På Storgatan har det nu varit avstängt i flera veckor, först för att rivningen skulle ske och nu för att det ska byggas nytt. Byggnaden som ligger till höger om det rivna huset har en gång i tiden inrymt ett kafferosteri men nu verkar det bara vara en bostad. På andra sidan det rivna huset låg förr stadsbiblioteket innan det flyttade till Västergatan för att sedan flytta till den gamla biografen på Norregatan där det finns idag. Men här, på 1970-talet satt jag ofta och lyssnade på någon LP-skiva jag bett bibliotekarien lägga på skivspelaren. Jag fick sätta på mig ett par stora hörlurar, sjunka ner i en låg soffa och bläddra i något seriealbum medan jag avnjöt John Lennon, Led Zeppelin, Deep Purple eller någon annan musik. Ibland var det kö för att få lyssna på de mest populära skivorna och då fick jag snällt vänta. Ja, allt det där är historia och nu lyssnar nästan alla på Spotifys strömmande musik och slipper köa för att njuta av favoritmusiken.

Förresten höll jag på att bli påkörd här för någon vecka sedan då en bilist tyckte han skulle komma förbi avspärrningen på trottoaren. Där befann jag mig men han lyckades tvärbromsa i tid, en halvmeter ifrån mig, väntade tills jag passerat avspärrningen och trampade sedan gasen i botten och for iväg så snabbt han kunde.

Avstängd gata med grävskopa

Publicerat i Eslöv och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Storgatan – det är där det händer

 1. Sven Larsson säger:

  jag fruktar alltid det samma när jag kommer cyklande där på morgonen på väg mot stationen. Som tur är så har de bilar jag mött där valt att backa tillbaka eller vända. Har sett samma beteende på Norregatan vid avspärrningen, bilister som inte ”orkar” köra runt badhusparken, utan genar över trottoaren förbi Vickis salladsbar och sen ner på andra sidan Vickis, och sällan i långsam hastighet.

  • Susanne säger:

   Jo, en del bilförare borde inte sitta bakom ratten. Härom kvällen hände det mig igen. Gick på Södergatan, alltså på trottoaren, då en bil körde upp på den och jag föll över motorhuven när jag försökte undvika att bli krossad. Till råga på allt hötte han med näven mot mig när jag halkade av motorhuven som om det var mig fel att jag hamnade där. Men nej, inga skador, som tur var. Och bilisten fick all trafik att vänta medan han gjorde en u-sväng.

 2. Jag såg att de höll på med rivningen senast jag var i Eslöv. Ständigt något nytt på gång. Likaså intill nuvarande biblioteket byggs det såg jag.

  / Lars

  • Susanne säger:

   Jo, det förtätas lite överallt. Storgatan, Norregatan, Västergatan, Kvarngatan och snart sätts det igång på Föreningstorget också.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.