Il Duomo di Milano 2015

Jag fortsätter att följa nyheterna från Italien och ser hur SVT:s korrespondent Christoffer Wendick går runt och ser förskräckt ut över det han upplever. Kistorna står på rad i kyrkan i väntan på kremering. En präst uträttar en begravning iförd ansiktsmask och i närvaro av ett fåtal personer. En italiensk begravning samlar i regel många människor. Christoffer Wendick håller upp en tidning med tretton sidor dödsannonser mot normalt en halv sida.

I morse rapporterades att 24 italienska läkare avlidit i covid-19 efter att de blivit smittade i sitt arbete. Idag har nästan 750 personer avlidit i landet och totalt har nästan 7000 avlidit. Och i den extra nyhetssändningen om coronaviruset på SVT 2 frågar någon tittare om inte pandemin egentligen är en medial hype! Jag tror att den personen borde läsa lite mer om hur det ser ut i norra Italien, speciellt i de små byarna i Bergamotrakten där nästan alla är drabbade, de smittade inte längre räknas och där man inte hinner ta hand om de döda. Spanien och förmodligen också Frankrike är nu på väg in i samma katastrofala situation och kanske vi i Sverige kommer efter, det vet vi ännu inte.

Här en bild från ett regnigt Milano i oktober 2015 då jag var där och fotograferade tillsammans med italienska fotografer. Nu är piazza Duomo folktom och alla turister borta. Sjukhusen är överfulla och industrierna tomma. Skolorna och all annan social verksamhet igenbommad och italienarna är instängda i sina hem.

Domkyrkan i Milano med folksamling framför

Publicerat i Italien och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

5 Responses to Il Duomo di Milano 2015

 1. CG säger:

  Alltid superklass på dina bilder och texterna är väldigt informativa och bra.

 2. Sven Larsson säger:

  ja den här pandemin ställer verkligen till det ordentligt. Jag lyckades i lördags få kontakt med den siste av mina kompisar i Australien i alla fall, så nu vet jag att alla de mår bra, sen är det bara att försöka se om jag kan få kontakt med de jag har kvar att få kontakt med i USA också.

  • Susanne säger:

   I Australien har de inte så många fall ännu (värst är väl Sydney) och har stängt delstaterna för varandra. Jag är glad min yngste nu är i Tasmanien där det inte alls är många. Hoppas det håller sig lugnt där framöver. USA är betydligt värre.

   • Sven Larsson säger:

    den jag fick tag på i lördags är i Sydney och jobbar inom skolan. fick snackat med en kompis i Melbourne via FB messenger och han är från Tassie ursprungligen och hans föräldrar bor kvar där och de klättrade lite på väggarna just nu med tanke på isolering. Hon i Adelaide har jag haft kontakt med hela tiden så hon visste jag var ok. Är nog bara en kvar i USA som jag inte har fått kontakt med än, men vet att hon brukar ta tid på sig att svara (skönt är att hon bor på andra sidan USA från New York).

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.