Något gamla backsippor

För drygt två veckor sedan när jag som vanligt var ute och cyklade och därefter stannade till i Abullahagen för att undersöka hur långt våren kommit, hittade jag dessa backsippor som i en stor klunga stod där och iakttog den ensamma maskrosen som precis kravlat sig upp ur myllan och slagit ut sina gula och flikiga kronblad. Vid det här laget skulle jag tro att den börjat bilda vita frökapslar som ska sprida dess gener vidare. Och backsipporna har alldeles säkert släppt sina lila kronblad och kanske t.o.m. vissnat ner till oigenkännlighet. Jag får väl ta en ny cykeltur bort till Abullahagen för titta efter vad som hänt med dem. Kanske jag upptäcker någon ny art som vill visa sin blomsterprakt.

Många backsippor bredvid en ensam maskros

Publicerat i Blommor och blad och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Något gamla backsippor

 1. Sven Larsson säger:

  om där är maskrosbollar så kan då ju få massor av häftiga bilder på dem med. Undrar om det inte var backsippa jag fotade nere på österlen en gång, där jag tror jag lyckades få alla stadierna på en och samma gång. Måste kolla igenom mina gamla bilder tror jag 🙂
  Ser fram emot nya bilder från dig från Abullahagen.

  • Susanne säger:

   Tror jag hoppar Abullahagen i helgen. Det är så grådaskigt väder och regnet hotar. Svårt med stora kameran då.

   Vi fotade ju backsippor i Alnarp förra våren. Det minns jag alldeles tydligt. Fast det var när de precis slagit ut.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.