Idag, den tredje juni, är en särskild dag

Det finns många anledningar att uppmärksamma dagen idag. För det första är det den internationella cykeldagen. Den instiftades 2018 så det är en alldeles ny sådan där dag att uppmärksamma. Jag blev varse om dagen eftersom jag den här veckan är gäst-instagrammare på kontot vardagscyklister där jag ska skildra min cykelvardag. Och vilken tur att jag fick just den här än så länge fina veckan att cykla på. Sol och skånsk försommar. Har du cyklat idag kan du registrera dina minuter på cykelnsdag.com.

En annan anledning att uppmärksamma den tredje juni just i år, är att Italien äntligen börjar öppna upp så att jag kan börja planera att åka dit igen. Fast jag håller mig till UD:s rekommendationer att inte resa utomlands, så det blir ingen resa förrän tidigast efter den 15 juli. Något att se fram emot alltså.

Och så den viktigaste anledningen att komma ihåg den här dagen. Det är idag 25 år sedan jag blev mamma för sista gången. Nu är yngste sonen ända bort i Australien, någonstans i trakterna norr om Sydney tror jag. Han fick en gratulation när jag vaknade i morse och då det var eftermiddag där.

Och så en bild från min cykeltur i söndags. Du vet väl att prästkragen är Skånes landskapsblomma.

Prästkragar i förgrunden och pilar, hästar och gul raps i bakgrunden.

Publicerat i Eslöv och taggad , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

3 Responses to Idag, den tredje juni, är en särskild dag

  1. Sven Larsson säger:

    ja det var ju tur att du lyckades få del en vecka där det är internationella cykeldagen, och dels en vecka som, än så länge i alla fall, bjudit på idel fint väder. Och som grädden på moset så får vi ju då också se en massa granna foton från dig från dina cykelrundor.

    • Susanne säger:

      Jo, det har än så länge varit väldigt fint cykelväder, men det ser ut att bli lite sämre till helgen. I kväll var det rejält blåsigt när jag var ute och himlen var lite grå. Och tack för fina ord om mina bilder. 🙂

  2. Underbar bild! Min yngsta bor i Olslo, funkar just nu som om hon vore i Australien, typ …

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.