Bilder från Eslöv och övriga världen

Öresundsbron för tjugo år sedan

Tänka sig att det gått så många år sedan jag promenerade på Öresundsbron. Hela tjugo år. Det är än så länge den enda gång jag kunnat gå där tillsammans med mängder av andra människor som firade brons invigning.

Här får du se två ganska gamla foton. Den första är när jag tillsammans med min äldste son och mamma i strålande sol gick över bron. Nåja, jag vill minas att vi bara gick till tunneln och sedan tog en buss eller ett tåg tillbaka. Bilden är tagen med min gamla analoga systemkamera och därefter har jag fotograferat av färgbilden med min digitala systemkamera.

Promenerande människor på Öresundsbron

Den andra bilden är från början på juli tre år senare, då jag fotograferade med min första digitalkamera, en kompakt Olympus.

Öresundsbron i bakgrunden och stora stenar i förgrunden

Visst blev det bra med bron till slut, även om den de senaste fem åren haft det lite besvärligt med alla stängningar och kontroller. Och just nu går det ju inte alls att komma över ordentligt som det en gång var tänkt. Den där integrationen mellan Sverige och Danmark ligger längre fram i tiden. Trots allt gratulerar jag så hjärtligt på tjugoårsdagen! Grattis Öresundsbron! Måtte du leva många år ännu.