Svindelkänsla i Wanås

Innan augusti inleddes med att en värmebölja kom till Skåne tog jag en risk och for iväg med kompisar till Wanås skulpturpark för att i parken gå runt och se alla konstverk som står där. Det var ett par år sedan sist och eftersom det är lite svårt att komma ut på aktiviteter denna sommar for jag trots smittorisken iväg. I år är det sydkoreanskan Kim Sooja som ställt ut flera verk, bl.a. i den här ganska stora logen, där golvet belagts med speglar och ljuset blivit alldeles gult. Verket heter To Breathe och tog verkligen andan ur mig när jag efter att ha tagit på mig skoskydd började gå på spegelgolvet mot väggen mitt emot. Det kändes som att jag skulle falla genom spegelgolvet.

Golv och tak i gult Tre personer på spegelgolvet

 

Publicerat i Skåne och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Svindelkänsla i Wanås

  1. Sven Larsson säger:

    jisses!! ja gå på ett spegelgolv orsakar säkert sådana känslor på de flesta människor. men du lyckades ta dig hela vägen till väggen i alla fall, blev det samma väg tillbaka eller kunde man gå längs väggen och ut sen?

    • Susanne säger:

      Jag gick faktiskt mitt på golvet och sökte inte alls upp någon vägg. Fast jag tror det skulle fungerat att gå vid kanten också.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.