Sommar i Skåne och vinter i Funäsfjällen

Sommar i Skåne

Värmen återvände med full kraft till Skåne idag och termometern visade över tjugo grader. Tillsammans med min syster, systerdotter och systerdotterdotter gick jag och hälsade på släktens överhuvud som bara fick umgås via balkongen medan vi stod nedanför och pratade med henne. Solen sken och vi blev allt lite svettiga där i solgasset.

Vinter i Funäsfjällen – och ett boktips

Någon som i stället fått smaka på vinterns ankomst i vårt avlånga land är Kristina uppe i Funäsfjällen. Jag tycker du ska klicka dig in på hennes hemsida och läsa om den bok hon planerar att ge ut innan året är slut och vars arbetsnamn är Strövtåg i Härjedalsfjällen. Dessutom tycker jag du kan vara med och förköpa ditt eget exemplar av boken via Kickstarter. Kristina utlovar en bok full med foton, vandringstips, kulturhistoria och naturvetenskap. Jag ser verkligen fram emot att läsa den och njuta av hennes vackra fjällbilder. Senast den 7 oktober ska du ha beställt ditt exemplar, så skynda dig nu in och beställ boken!

Trollsjön och Sahlins park

På väg tillbaka från besöket hos mamma, passade jag på att ta ett par nya bilder på vårt vackra Trollsjöområde. Den lilla sjön heter alltså Trollsjön men parken den ligger i heter Sahlins park efter Albert Sahlin som en gång startade den konfektionsfabrik där mamma arbetade som sömmerska och jag hade mitt första sommarjobb, fjorton år gammal, och med en timlön på 5 kronor och 32 öre. Mina arbetsuppgifter var att sortera knappar, lägga dem i små papperspåsar och fästa vid kapporna de skulle sys fast på.

De här tre bilderna tog jag idag, för bara någon timme sedan.

Trollsjön med sin fontän.

Trollsjön sedd från väster. Fontänen fanns inte när jag var liten.

Grusgång

På västra sidan om sjön går en bred grusgång.

Gång- och cykelväg

På östra sidan om sjön går en bred gång- och cykelväg omgiven av stora hästkastanjer. Den var förr en bilväg.

Publicerat i Eslöv och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Sommar i Skåne och vinter i Funäsfjällen

  1. Sven Larsson säger:

    Trollsjön och området där omkring är verkligen trevligt att vandra runt. speciellt när vädret inbjuder så som när du nu var där.
    Skönt att vi inte råkat på vinterns krafter här nere i södern än, men den kommer hit så småningon.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.