Julhälsning 2020

Det är dags för en liten julhälsning denna underliga jul. För första gången på många år blir det för mig inget firande med släkten i Italien utan en svensk jul. Det blir firande på julafton i stället för på juldagen. Det blir Janssons frestelse och julskinka i stället för lasagne och vitello tonnato. Det blir möjligen risgrynsgröt i stället för panettone. Det blir möjligen en träff utomhus i stället för långbordet hos min svägerska. I Italien får de vara utan pepparkakshuset, vörtbrödet och laxsnittarna jag brukar bidra med. Och jag ska lära mig hur julklappsspelet går till, en tradition som förmodligen infördes under mina år utomlands och som jag därför aldrig varit med om.

Sent i somras köpte jag faktiskt en flygbiljett till Milano över jul och nyår men fick i oktober ett meddelande om att flyget ställts in. Det var nog lika bra det eftersom situationen snabbt försämrades både där och här och inga resor var att tänka på. Jag var på väg att avboka ändå och fick nu pengarna tillbaka.

Den här bilden är från den sjätte december, en ganska mild söndag, då jag gav mig ut på en lång fotopromenad runt Ellinge, strax utanför Eslöv. Granarna stod där så vackert, himlen lyste i blått och gräset i grönt. Ingen julstämning alls så jag bildbehandlade lite mer för att gräset skulle få en tunn hinna av nysnö.

Ta nu hand om dig i jul och håll avstånd, tvätta händerna och följ alla andra uppmaningar för att slippa smittspridning. När vaccinet blir tillgängligt kommer jag att ta det och jag hoppas även du som läser det här vaccinerar dig.

Fejkat snölandskap med granar och en skriven julhälsning.

Publicerat i Eslöv och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Julhälsning 2020

 1. Kristina säger:

  God jul på dig också!
  Nästa år blir ljusare i och med vaccin (som jag givetvis tar – alla som inte gillar vaccin utan tycker att året har varit kul kan väl flytta till en avlägsen öken någonstans).

  • Susanne säger:

   Tack Kristina!
   Jo, vaccinet hoppas jag ska tas av så många som möjligt för att skydda dem som av någon anledning inte kan ta det. Verkar finnas en viss rädsla för biverkningar men vad jag förstår har man testat mer än vanligt innan godkännande.

 2. Sven Larsson säger:

  Inte lönt att säga God Jul nu, det var ju i fjol det 🙂 Jag hoppas ju att vi kommer få riktig snö i år, även om det mest ser ut att bli i flytande form även i år.
  God fortsättning på det nya året och måtte det bli betydligt bättre än det gångna.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.