Eslövssilhuetter med ny kamera

I två dagar har jag nu varit ute och promenerat med min nya kamera och försökt komma underfund med alla inställningar och finesser. Igår hade jag en sorts inställningar och idag ändrade jag dem. Dessemellan har jag läst instruktionsboken på webben och försökt förstå det mesta av engelskan. Något jag blev positivt överraskad av idag var när jag hittade en inställning som gör att jag kan koppla ihop kameran med min mobil och på så sätt kunna geotagga bilderna jag tar, en funktion jag alltid velat ha.

Igår försökte jag få in foton på mina hårddiskar genom att plocka ut minneskortet och sätta in i minneskortläsaren, precis som jag gjort förut, men det fungerade inte och idag upptäckte jag att kortet tydligen blivit korrupt. Inför dagens fotopromenad bytte jag till ett annat kort och då fungerade det igen och jag slapp lösa problemet på annat sätt. Fast överföring via wifi fungerar också, vilket jag gjorde igår kväll.

Nu har jag precis redigerat de här två fotona från idag, med fyra byggnader som sticker upp från övriga Eslövsbyggnader. På den första bilden ser du lagerhuset, Sveriges högsta bostadsbyggnad i trä, och det gamla vattentornet. På den andra bilden hittar du i stället det nya vattentornet och Eslövs kyrka. Fotona tog jag när jag gick bredvid vårt flygfält i skymningen.

Lagerhuset och gamla vattentornet Nya vattentornet och kyrkan

Publicerat i Eslöv och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

5 Responses to Eslövssilhuetter med ny kamera

 1. Sven Larsson säger:

  Du vet väl att du kan läsa den svenska versionen av manualen på webben? Hur bra är snapbridge? Du kan väl till och med styra och avfyra kameran via mobilen via snapbridge? Ditt korrupta minneskort, kan du se bilderna i kameran eller kameran säger att kortet inte fungerar också?

  • Susanne säger:

   Inte den långa versionen. Den finns bara på engelska.

   Jo, laddade hem snapbridge och gjorde en massa inställningar för att koppla upp kameran. Har däremot inte provat att styra kameran med den.

   Kameran reagerade inte alls på minneskortet så något måste ha hänt med det. Det har ju många år på nacken.

   • Sven Larsson säger:

    det verkar som att användarmanualen och den de kallar online manual är samma. Ingen tjock telefonkatalog längre.

    • Sven Larsson säger:

     fast det är nog bara en sån där kortfattad manual.

     • Susanne säger:

      Ja, den korta på svenska (analog och digital) hade inte mycket matnyttigt. Den längre engelska (endast digital) har betydligt mer av funktionsbeskrivningar. Och nej, inte är de som föregående manualer inte.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.