Brand

För en dryg vecka sedan brann det i stan igen. Det var den lokala fotbollsklubbens (Eslövs Bollklubb) lokal som brann ner och med den mängder av material om klubbens 50-åriga historia och all deras utrustning. Ingenting gick att rädda trots att räddningstjänsten vad jag förstår var ganska snabbt på plats. Jag gick förbi på en kvällspromenad och såg det sista av släckningsarbetet.

Brinnande lokal med brandman som försöker släcka.

Jag har förresten lite problem vid redigeringen av foton tagna med min nya kamera och har svårt att redigera dem i Lightroom. Först igår insåg jag var felet låg. Min kamera är helt enkelt så ny att Lightroom ännu inte uppdaterat med nya kameraprofiler. Hoppas de gör det inom inte en alltför lång framtid.

Publicerat i Eslöv och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

5 Responses to Brand

 1. Sven Larsson säger:

  jag trodde de redan hade uppdaterat med de nya kameraprofilerna, men där ser man. annars får du konvertera till DNG så ska det ju fungera att redigera bilderna.

  • Sven säger:

   eller ladda ner Capture NX-D från Nikons hemsida, den stödjer Z6II och Z7II 🙂 sen kan du ju göra ordentlig redigering när väl LR blivit uppdaterad med de kameraprofilerna.

   • Susanne säger:

    Fast jag tycker jag vill ha allt i LR och inte ne massa andra program som jag måste lära mig. 🙁

    • Sven Larsson säger:

     håller fullständigt med dig. Jag testade Capture One ett litet tag för att jämföra (deras Nikon Express version), men även om det fanns fördelar i Capture One så fanns det minst lika många nackdelar och lite till, så det blev till att enbart ha varit ett test och sen gick jag tillbaka till att enbart köra LR.

  • Susanne säger:

   Aha, så det ska gå med dng? Det visste jag inte. Får väl testa. Fast jag fixade en del av det genom att överexponera fotona i kameran. Men vitbalansen är svårare.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.