Sparkstötting i Eslöv

På väg hem i söndags efter att jag fångat rimfrosten på träd och buskar i Trollsjöområdet gick jag förbi Villa Skansen, den ståtliga villan som en gång lät uppföras av Albert Sahlin i början på 1900-talet. Jag tog några bilder och fortsatte sen hem för att ladda in dem på hårddisken. Inte förrän jag tagit upp den här bilden i Lightroom upptäckte jag sparkstöttingen som stod där på den snötäckta gräsmattan. En mycket ovanlig syn här i södra Sverige.

Stor tegelvilla med sparkstötting på snön.

Publicerat i Eslöv och taggad . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

4 Responses to Sparkstötting i Eslöv

 1. Sven Larsson säger:

  så är det, ibland ser man inte sakerna förrän man ser bilderna på datorskärmen. bilden blev jättefin i alla fall.

 2. CG säger:

  Hej Susanne,
  Snygg vintrig bild av villa Skansen.
  När det gäller detta kvarter så har jag alltid undrat över varför man anlade parken Rosengången.
  Skulle det blivit en väg eller ville Sahlin ha bullerskydd mot folkhögskolan?
  Vad tror du?

  • Susanne säger:

   Oj, det har jag aldrig tänkt på. Har alltid tyckt om Rosengången men har för mig att det fanns fler planteringar när jag var liten.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.