Långakärr

I Abullahagen, vårt naturreservat i södra utkanten av Eslöv, ligger en fågelsjö vid namn Långakärr. Det är en ganska utspridd sjö med flera grenar. Igår eftermiddags efter att solen kommit fram mellan molnen gick jag iväg med kameran till Abullahagen och kunde njuta av den spegelblanka vattenytan vid den sydvästra delen av sjön. Det var alldeles folktomt i naturreservatet och jag gick där sakta och njöt av solens värmande strålar och allt fågelkvitter. En glada jagade i luften men hittade inget ätbart så den flög iväg ganska snart. En hare skuttade snabbt förbi mig ett par gånger på ganska nära håll. Videkissarna började visa sig men ännu syntes inga gröna blad till. Jag höjde kameran ganska många gånger innan jag klev fram på de torra grästuvorna som skildes åt av ganska blöt mark. Så småningom tog jag mig ut ur Abullahagen och travade lite mer avstressad hemåt.

Spegelblank vattenyta med stenar i förgrunden.

Publicerat i Eslöv och taggad , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

2 Responses to Långakärr

  1. Sven Larsson säger:

    Du lyckades ge dig ut i det fina vädret och luftade kameran. Jag är ledig den 22-26 mars så hoppas kunna komma iväg lite då och fota en del. Hur många exponeringar har den nya kameran gått nu?

    • Susanne säger:

      Jodå, kameran följer med en del på mina promenader. Alla foton kommer dock inte upp här. Jag gissar på att det har blivit ungefär 700 bilder än så länge.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.