Bilder från Eslöv och övriga världen

Flaggorna uppe idag

Idag var jag förbi mitt kontor för att lämna en massa papper jag samlat på mig på mitt hemmakontor. Stora kameran fick följa med och jag kunde inte låta bli att höja den när jag såg att svenska flaggan var hissad på alla de fem flaggstängerna utanför stadshuset. Samtidigt undrade jag varför, eftersom jag inte alls har koll på de svenska flaggdagarna. Inte förrän nu slog jag upp vilken flaggdag det är idag och läste hos Riksarkivet att det är drottningens namnsdag. Där läser jag också att drottningen, kungen och kronprinsessan har två flaggdagar vardera. Ytterligare elva flaggdagar räknar jag till i år. Nästa år får vi ytterligare en eftersom flaggan ska hissas också på valdagen den 11 september. Det tycker jag är en betydligt bättre orsak att hissa flaggan för.

Fem vajande svenska flaggor utanför Eslövs stadshus.
Det blåste rejält idag så flaggorna vajade åt alla möjliga håll.