Bilder från Eslöv och övriga världen

Julpyntat på Stora torg

Idag fick jag äntligen lust att ta ut min kamera på en liten promenad. Jag blev lite inspirerad när nu solen skymtade mellan molnen och jag emellanåt kunde ana en blå himmel bland allt det gråvita där uppe. Det blev inte någon speciellt lång promenad eftersom blåsten och kylan bet lite i min alltid värmetörstande kropp. Den här årstiden är inget vidare och jag önskar jag kunde flyga iväg till varmare breddgrader liksom vildgässen gör. Nu har jag inga vingar att förflytta mig med så jag får snällt använda fötterna att förflytta mig med och de bar mig inte till annat än Eslövs centrum runt lunchtid idag. Nåja, inte illa det heller faktiskt. Jag såg att Stora torg blivit pyntat inför julen och fick förstås lyfta kameran och avbilda det hela. Här ser du två av de bilder jag tog idag.

Stora torg
Långt bort på torget ser du den stora julgranen och längs trappan vid skulpturen ”Snäckfågel” har mindre granar placerats.
Mindre granar längs kanten på en trappa och i bakgrunden den smala byggnad som kallas för pinnen.
I bakgrunden ser du hur ”pinnen” har rest sig på den norra sidan av torget. Än har ingen flyttat in.