Bilder från Eslöv och övriga världen

Australiensisk fotboll – Footy

Av en händelse så nämnde sonen att det var en stor match i australiensisk fotboll idag och att han var intresserad av att se den. Inte något jag själv skulle valt kanske, men tänkte att varför inte prova på något nytt. Vi promenerade iväg mot arenan Melbourne Cricket Ground (MCG), köpte biljetter och tog oss in ganska högt upp på en av sidoläktarna. Det var nästan så jag fick svindel eftersom det lutar rätt rejält. Hela arenan rymmer 100 000 personer och det var nästan 65 000 på plats för att se Richmond Tigers vinna över Collingwood Magpies. Australiensisk fotboll, som kallas Footy, är något alldeles speciellt. Det är 18 spelare i varje lag på plan samtidigt och de får både sparka och slå iväg den ovala bollen med en hand. Dessutom får de springa med bollen men bara högst 15 meter och tackla varandra men under vissa förutsättningar. Läs mer på Wikimedia om sporten