Bilder från Eslöv och övriga världen

Romeo och Guilietta

Efter våra tre nätter i Hamburg for vi med tåget mot Italien. Resan gick via Zürich och Chiasso, gränsstad mot Italien. Vi landade i min gamla hemby Albiate varifrån vi gjorde några utflykter med tåg eller buss till andra städer. En av dagarna, en väldigt varm sådan med över trettio grader, for vi till Verona, en stad jag ännu inte hade besökt. Verona är nog framför allt berömd för historian om Romeo och Julia. Det märktes för när vi hittade fram till den berömda balkongen stod mängder av turister jämte oss och spanade uppåt och flera gick fram för att hålla händerna på Julias bröst. Ja, skulpturen av henne förstås. Att lägga handen där betyder att man ska få tur i kärlek.

Gården är trång så jag fick plocka fram mitt vidvinkelobjektiv för att kunna ta de här bilderna.