Bilder från Eslöv och övriga världen

Fotofika i Malmö

I söndags tog jag mig in till Malmö för att träffa fotokompisar och fotografera tillsammans efter en brunch på Coffee Square på Entré. Tågen gick dock inte som de skulle så lite krångligt blev det. Från Eslöv till Lund blev det ersättningsbuss p.g.a. någon kontaktledning som tydligen inte fungerade. Egentligen skulle det gå ett tåg i timmen i stället för tre eller fyra, eftersom man hade förvarnat om banarbete mellan Hässleholm och Lund, men nu gick inget alls.

På eftermiddagen när vi skulle hem igen var det i stället ett godståg som stod på bangården vid Malmö Centralstation och läckte asbest som blandades med regnvattnet vilket fick till följd att alla tåg ställdes in. Så småningom började tågen gå igen och alla resenärer som samlats på perrongen i Malmö kunde åka med försenade tåg. På sista bilden ser du hur det såg ut.

Många hundägare var ute och rastade sina hundar och jag fångade några av dem.

Frisersalonger har söndagsöppet i Malmö, det kunde jag konstatera när vi gick längs gatorna.

På Gustav Adolfs torg samlades människor för att protestera mot Israels krig i Gaza och många palestinska flaggor syntes.

För ett par år sedan härjade massmördaren Peter Mangs i Malmö där han sköt mot personer med utländskt ursprung. Många Malmöbor levde i skräck tills han blev fångad, anhållen och fängslad. Och nu syns hans ansikte lite överallt på reklampelare vilket väcker otäcka minnen till liv. Många har protesterat.

Väggen med rosor såg vi när vi gick genom Lejonporten och fortsatte mot Hipp. Visst är den vacker?