Bilder från Eslöv och övriga världen

Grövelsjöfjällen 2024 (dag 6)

Sista dagen vi vandrade skulle vi ta båten Sylöra över Grövelsjön från den svenska sidan till den norska, något vi gjort flera gånger förut. På morgonen hoppade vi på båten tillsammans med några andra vandrare. Den här färden blev dock inte riktigt som föregående år utan efter ungefär en kvart stannade motorn. Björn som körde båten dök ner och började mecka i båtens innandöme men utan resultat, bränslet nådde helt enkelt inte fram som det skulle. Båten började långsamt driva mot den svenska sidan medan Björn ringde efter hjälp. Efter en stund dök en båttaxi upp och efter lite besvär hoppade en av passagerarna över till båttaxin för att hålla i bogserlinan så att båttaxin kunde ta oss tillbaka till bryggan. Allt gick bra och vi fick vandra en kortare tur på den svenska sidan i stället innan vi gick till STF:s fjällstation för att fira midsommar.