Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fönstertema: Skånskt

Egentligen borde jag ha valt det här temat förra veckan, men det blev inte så. I lördags firades ju Martin, dvs. här i Skåne firar vi ju Mårten gås just den dagen, den 10 november, och det äts gäss i parti och minut. Nu gjorde jag inte det då utan först på lördag är det dags för skånsk gåsamiddag. Och så blir det antagligen lite fuskgås (tror det blir en ungtupp) men vi kallar det gåsamiddag ändå.

Välkommen i morgon fredag, efter kl. 17.00, då du kan publicera ditt skånska fönster i din blogg och sedan lämna en kommentar i min blogg efter att jag publicerat mitt fönster. Annars går det bra även senare i veckan. Så länge får du titta på en bild jag tog för ett par år sedan på min morbrors gård där han då hade mängder av olika fjäderfän. Den här gåsen är säkert uppäten för länge sedan.

En skånsk gås vaggar fram

Läs även andra bloggares åsikter om , ,