Bilder från Eslöv och övriga världen

Veckans fönstertema: Filosofiskt

Ett tankfullt fönster har jag haft förut och det här temat är väl nästan samma sak. I dessa nobeltider (på måndag delas ju nobelprisen ut) tycker åtminstone jag att ett filosofiskt tema passar bra. För visst kan man väl kalla nobelpristagarna som ganska filosofiska, eller hur? Och kan jag min naturvetenskapliga historia så vill jag minnas att innan man delade upp vetenskapen i olika ämnen så tillhörde de alla filosofins område, åtminstone under Antiken då såväl Arkimedes som Demokritos räknades som filosofer. De tänkte ju en hel del för att komma fram till sina teorier inom det vi numera kallar fysik och kemi.

Välkommen i morgon fredag, efter kl. 17.00, då du kan publicera ditt filosofiska fönster i din blogg och sedan lämna en kommentar i min blogg efter att jag publicerat mitt fönster. Annars går det bra även senare i veckan. Så länge får du titta på en bild jag tog i Lund i höstas, då jag närvarade på en radioinspelning av Filosofiska rummet. Från höger ser du programledaren Lars Mogensen, läkaren och författaren Stefan Einhorn samt teologen och författaren Ann Heberlein när de precis avslutat diskussionen om medmänsklighet. Med i programmet var också etnologen Mathias Osvath men han fastande inte på det här fotot.

Radioinspelning av Filosofiska rummet

Läs även andra bloggares åsikter om